17:00

Kärra KIF

Referat: Hälsö/Björkö - Kärra KIF

Hälsö/Björkö – Kärra/Klarebergs IF (5-0)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 1-0 (21min) Frans Dino, 2-0 (23min) Joshua Berntsson, 3-0 (57min) Andreas Forsmark, 4-0 (66min) Andreas Jernarp och 5-0 (80min) Andreas Jernarp.
-
Hemmamatch mot Kärra/Klarebergs IF Stuvö Backe och de yttre förutsättningarna var perfekta och redan från start sätter vi upp ett bra tempo och ett bra och snabbt passningsspel, killarna verkade laddade, Kärra KIF vann ju mot oss vid det senaste mötet och vi hade revansch att kräva. Redan i de första minuterna tar vi tag i spelet och skapar tryck mot Kärras straffområdet, Marcus är som en furie ute på vänsterkanten och Frans på mittfältet styr med järnhand, hela laget spelar bra och rullar boll till varandra. Men det dröjer till till den (21min) 1-0 Frans Dino genom en kanonfrispark från vänsterkanten strax utanför straffområdet efter det att Marcus blivit neddragen.
-
Avspel för Kärra och bara 2 minuter senare (23min) 2-0 Joshua Berntsson lobbar iskallt in bollen över målvakten efter att ha blivit snyggt framspelad av Frans. (24min) underbar boll från Gustav till Marcus på vänsterkanten och Marcus fri men målvakten räddar, kantspelet med Josh och Marcus var lysande och växelvis gick passningarna ut till vänster och till höger, men även på djupet, så vi hade en bra variation i spelet denna dag helt klart och det skapades flera ytterligare chanser.
2:A HALVLEK
Vi gör några byten i halvlek och in kommer Henke och Adde bland annat och i den (47min) kommer Henke igenom och får fritt skottfält men skottet går strax utanför. (51min) Vi får ett inkast på högerkanten som kastas långt av Adde till Marcus, som rycker förbi sin försvarare och spelar snyggt in till Henke, men en grästuva ställer till det annars hade nog Henke dundrat in bollen i mål.
-
(54min) och vi gör ett inkast till målvakt och Acke glömmer bort sig och tar upp bollen, domaren blåser för frispark emot oss, det blir en kanonfrispark, men Acke revanscherar sig genom att göra en kanonräddning, detta var den farligaste möjligheten som Kärra hade under matchen, förutom någon halvchans. (57min) och nu kommer spiken i kistan, 3-0 Andreas Forsmark får öppet mål och kan inte missa efter en genialisk passning från Marcus, som gång efter annan gjorde det jobbigt för Kärras försvar.
-
Det är en mycket kul och sevärd match, hela matchen igenom, mycket bra killar att hålla fokus i hela 80 minuter och det var riktigt roligt att vara publik denna dag, givetvis för segern men också för det ”vackra” spelet som var varierande och stabilt. (65min) Bra spel igen och bollen hamnar hos Adde som får till ett halvskott som träffar stolpen, vi pressar på. (66min) 4-0 Andreas Jernarp ett mycket snyggt och välriktat långskott otagbart för målvakten i burgaveln, Andreas tar bollen själv på vänsterkanten och jobbar sig in i banan och lossar högersläggan. I slutminuten fastställer vi slutresultatet 5-0 Andreas Jernarp igen efter en snygg djupledsboll från Adde och Jernarp rundar målvakt och skjuter säkert in bollen i mål.